Nu Oersheim weer gewoon Ursem is en prins Porky weer door het leven gaat als Patrick Niesten staat Ursem nog licht op zijn grondvesten te schudden. Vier dagen stond het dorp in het teken van gezelligheid, samenhorigheid en verbondenheid. Oersheimers, hartelijk dank voor jullie bijdrage aan dit enorm gezellige feest! 

Vrijdag 17 februari 

De kinderen aanwezig in de Batter werden vereerd door een bezoek van de Prins met zijn hofhouding en de raad van 11. Zelfs de peuters mochten de Prins ontmoeten. Alle kinderen van jong tot oud van beiden scholen waren verkleed in de mooiste creaties. Er was hele gave talentenshow en er werd een grote feestelijke polonaise gelopen, kortom een enorm succes! 

‘s-Middags werden we verwelkomd in de Rustenburcht. Hier werd door wethouder van Kampen de Sleutel der Zotheid overhandigt aan Prins Porky. Hij kreeg hiermee de verantwoordelijkheid over Oersheim tijdens het carnavalsweekend. Deze middag start altijd met een heerlijk kopje koffie en een gebakje en daarna werd onder begeleiding van Leo Kneppers met zijn accordeon een aantal polonaises ingezet. Uiteraard werd de Oersheimer Potpourri ook uit volle borst meezongen. Als kers op de taart werden nog een aantal bewoners in het zonnetje gezet met een mooie onderscheiding. 

 ‘s-Avonds werd het eerste feest van het weekend in De Leutbunker afgetrapt door de jeugdraad. Het was een groot succes en erg gezellig!

Zaterdag 18 februari 

Vanaf 14:00 startte de grote optocht door de straten van Oersheim. Wat heeft iedereen zijn best gedaan en wat hebben we leuke creaties voorbij zien komen! Verschillende carnavalsgroepen hebben zich laten inspireren door de activiteiten van de prins afgelopen jaar. Met name het thema Chantals pyjama party heeft velen op creatieve ideeën gebracht. 

De publieksprijs werd gewonnen door De Kietelaars. Zij gingen voor goud en wat was het een gezellig feestje op de wagen! De optocht eindigde bij de Leutbunker waar het nog heel lang heel gezellig was! 

Zondag 19 februari

Na het succes van vorig jaar, was er ook dit jaar weer een spelletjes speurtocht georganiseerd voor de kinderen van Ursem. Op verschillende plekken in het dorp waren spelletjes te vinden waar de kinderen met veel plezier aan meededen. Bijna 100 kinderen waren op de been die middag! Aansluitend hebben de dansmariekes een leuke act opgevoerd en werd de jeugdraad bedankt voor hun diensten dit weekend en mochten zij weer als gewone burgers door het leven. 

Zondagavond ging geheel in het thema van Oersheims Got Talent de grote playbackshow van start. Onder andere hebben Henny Huisman,  Bonny M, Ferry de roze Flamingo en ABBA de revue gepasseerd. Maar de terechte winnaars waren de Hagenbazen! Zij ademen carnavaleskheid en het was een feestje om naar het optreden te kijken! 

Maandag 20 februari

De laatste dag van dit al fantastisch geslaagde carnavalsweekend. Volgens traditie een afsluitende feestmiddag met loterij. Verschillende carnavalsgroepen hebben hun best gedaan om te verschijnen in de leukste outfits! Zo kregen we een waar dansoptreden van orkestgroep Strauss en heeft Elvis ons lekker laten swingen! Helaas komt aan alle gezelligheid een eind en is ook onze eigen raad en hofhouding uit pak gegaan en werd dit geslaagde weekend afgesloten.

Aansluiten bij ons?

We hebben flink gezocht naar nieuwe raads- en bestuursleden. En we zijn enorm blij dat we een aantal nieuwe aanmeldingen hebben voor de raad en het bestuur. Maar wil je iets voor ons betekenen. Zet alvast in jullie agenda: Terugblik met de leden (ALV) en iedereen is welkom op maandag 8 mei in café Halfweg.

Oersheimers - Alaaf!

Carnaval is gaaf! 

Lieve Oersheimers,

Het is alweer even geleden, maar wat was het weer een feest in de Leutbunker tijdens de prinsverkiezing 12 november!

Dit jaar zijn er maar liefst 20(!) jeugd raadsleden. Wij zijn erg trots op deze enthousiaste groep, de jeugd is immers de toekomst. Tijdens een leuke talentenjacht, vol verrassende acts werd door middel van een gouden knop met veel toeters en bellen de hofhouding van de jeugdraad bekend gemaakt. Er waren goocheltrucs, dansacts en er werd zelfs muziek gemaakt door middel van glazen met water! Dit is zo een bijzonder talent dat deze dame dit jaar de titel jeugdprinses mag dragen. Dit jaar bestaat de hofhouding uit prinses Mega Mindy, hofheren Chotte en Petje-op, presidente Lammetje en onze dansmariekes. Na deze spetterende ontknoping kan het feest beginnen en wordt er een grote polonaise ingezet.

Voor de onthulling van de grote raad zijn onze eigen Johnny Bes en Rick de Mol overgevlogen om de finale van Oersheim’s got talent te presenteren. Degene die deze avond het hoogst scoort op originaliteit, carnevaleskheid en hilariteit zal de nieuwe prins carnaval van Oersheim worden. Echter bij de laatste act zet de eigenaar van de leutbunker de muziek uit met de mededeling dat het zo niet langer kan. De kosten stijgen de pan uit, gas en elektra zijn niet meer te betalen. We moesten verder zonder muziek… 

Gelukkig was er een specifiek talent in ons midden is, dat heel goed, onder begeleiding van een accordeon, de sfeer weer terug wist te brengen. Dit talent heeft de avond gered en mag dan ook dit seizoen de titel Prins van Oersheim dragen. De hofhouding van de grote raad bestaat uit Prins Porky, President Blacie en de hofdames Britt en Marit. 

Het thema van dit carnavalsseizoen is: Oersheim’s got talent. Uiteraard nodigen we jullie van harte uit voor het carnavalsweekend dat dit seizoen het derde weekend van februari zal plaatsvinden.   

Alaaf!

We komen dit jaar nog een keer terug in de zomer zodat we dan toch nog echt carnaval kunnen vieren met iedereen!

Zaterdag 9 juli willen wij weer een optocht organiseren met aansluitend een groot feest in de Rode Leeuw! Over de invulling van zondag 10 juli zijn wij nog aan het nadenken. Waarschijnlijk zal het een middag/avond worden zoals de gewoonlijke slotmiddag van de maandag maar daar zullen we snel duidelijkheid over geven.

Het 2e weekend van juli organiseren wij een zomer carnavalsweekend! Op vrijdagmiddag 8 juli zullen wij met Prins Porky en de raad van elf verzorgingshuis de Rustenburcht bezoeken en er een gezellige middag van maken.

Op zaterdag 9 juli kunnen we na 2 jaar weer genieten van de Oersheimer optocht. De optocht start om 14:00 vanaf de Rode Leeuw. Het thema dit jaar is: Terug van weggeweest! 

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een flink aantal juryleden. Er worden altijd verschillende categorieën gejureerd, zoals die van de praalwagens, verkleed volwassenen, kinderen met een loopkarretje en de verklede kinderen. Wie zou ons willen helpen? Mail dan naar Monika via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de optocht is het weer een groot feest in leutbunker de Rode Leeuw met DJ Jacco Silver! Ook zal deze middag de prijsuitreiking van de verklede kinderen en de praalwagens en loopgroepen zijn. In de avond gaat het feest nog even door met John van Schagen!

Zondagmiddag 10 juli is iedereen welkom vanaf 14:00 in de leutbunker. Deze middag is er een loterij en zijn er verschillende prijzen te winnen! Het thema zal deze dag Tirol zijn. Ook zal de formule1 op groot scherm vertoond worden zodat niemand daar iets van kan missen. Aan het einde van deze dag sluiten we het carnavalsseizoen af.

Ledenkaarten

Wij zullen voor het zomercarnaval niet langs de deuren gaan voor de verkoop van onze ledenkaarten.

Wij hopen dat u ons wilt steunen zodat wij een geslaagd zomercarnaval kunnen organiseren.

Scan de QR-code en doneer €5,-

Of maak een bedrag over naar rekeningnummer

NL28 RABO 0364 0541 31, tnv. Carn.Ver. De Oersheimers

Opgeven

Geef je op voor de optocht door middel van een beschrijving van de praalwagen of loopgroepen etc. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het was een kort maar krachtig carnavalsweekend! Prins Porky is samen met jeugdprins Chotte vrijdagmiddag begonnen met het uitdelen van de borrelpakketten aan verschillende oud prinsen. Vrijdagavond heeft de raad van elf en het bestuur alle resterende borrelpakketten rondgebracht! Dit jaar bestond het borrelpakket uit diverse lokale speciaalbiertjes, wijn, Oersheimer berenchips en lekkers voor op de borrelplank! Als activiteit hadden we alternatieve spelregels bedacht voor het spel Keezen en een Oersheimer kaartspel bijgevoegd! Het hele pakket zat verpakt in een echte Oersheimer tas!

Prins Porky heeft zaterdagmiddag na de lunch van de bewoners van de Rustenburcht alle bewoners verrast met een bosje tulpen! Ook voor alle medewerkers hadden we een bosje klaar staan. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer normaal carnaval vieren met alle bewoners!

Zaterdag heeft de JRB een speurtocht uitgezet voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 en dit was een groot succes! Je kon verschillende spelletjes doen zoals, spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, oud-Hollands stelten lopen en sjoelen! Bij elk spel kon je een sticker verdienen. Alleen er was ook een vos in het spel die stickers kon afpakken zodat je het spel weer opnieuw moest doen.. Gelukkig mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 dan het codewoord zeggen om geen sticker kwijt te raken, namelijk: Alaaf, carnaval is gaaf!!Aansluitend was er nog de prijsuitreiking van de speurtocht en best verklede en was het groot feest voor alle kinderen in Leutbunker de Rode Leeuw!

Vanaf 19:00 uur ging het feest nog verder in de Leutbunker en was het weer een erg geslaagde carnavals avond!

Zondag heeft de hofhouding verschillende zieke Oersheimers en Oersheimers die wel een opkikkertje konden gebruiken bezocht. Dit is altijd erg dankbaar werk en wordt zeer gewaardeerd.

En toen zat het carnavalsweekend er alweer op…

MAARRRR we zijn nog niet klaar voor dit jaar! We gaan nog voor een Zomercarnaval op zaterdag 9 en zondag 10 juli! Zaterdag 9 juli zullen we weer een optocht organiseren. Verdere informatie over het weekend volgt snel! Dus zet deze datum alvast in jullie agenda.

We willen iedereen bedanken voor het steunen van de vereniging door middel van een donatie en alle borrelpakketten die dit jaar weer besteld zijn!