Lieve Oersheimers,

Het is alweer even geleden, maar wat was het weer een feest in de Leutbunker tijdens de prinsverkiezing 12 november!

Dit jaar zijn er maar liefst 20(!) jeugd raadsleden. Wij zijn erg trots op deze enthousiaste groep, de jeugd is immers de toekomst. Tijdens een leuke talentenjacht, vol verrassende acts werd door middel van een gouden knop met veel toeters en bellen de hofhouding van de jeugdraad bekend gemaakt. Er waren goocheltrucs, dansacts en er werd zelfs muziek gemaakt door middel van glazen met water! Dit is zo een bijzonder talent dat deze dame dit jaar de titel jeugdprinses mag dragen. Dit jaar bestaat de hofhouding uit prinses Mega Mindy, hofheren Chotte en Petje-op, presidente Lammetje en onze dansmariekes. Na deze spetterende ontknoping kan het feest beginnen en wordt er een grote polonaise ingezet.

Voor de onthulling van de grote raad zijn onze eigen Johnny Bes en Rick de Mol overgevlogen om de finale van Oersheim’s got talent te presenteren. Degene die deze avond het hoogst scoort op originaliteit, carnevaleskheid en hilariteit zal de nieuwe prins carnaval van Oersheim worden. Echter bij de laatste act zet de eigenaar van de leutbunker de muziek uit met de mededeling dat het zo niet langer kan. De kosten stijgen de pan uit, gas en elektra zijn niet meer te betalen. We moesten verder zonder muziek… 

Gelukkig was er een specifiek talent in ons midden is, dat heel goed, onder begeleiding van een accordeon, de sfeer weer terug wist te brengen. Dit talent heeft de avond gered en mag dan ook dit seizoen de titel Prins van Oersheim dragen. De hofhouding van de grote raad bestaat uit Prins Porky, President Blacie en de hofdames Britt en Marit. 

Het thema van dit carnavalsseizoen is: Oersheim’s got talent. Uiteraard nodigen we jullie van harte uit voor het carnavalsweekend dat dit seizoen het derde weekend van februari zal plaatsvinden.   

Alaaf!

Het 2e weekend van juli organiseren wij een zomer carnavalsweekend! Op vrijdagmiddag 8 juli zullen wij met Prins Porky en de raad van elf verzorgingshuis de Rustenburcht bezoeken en er een gezellige middag van maken.

Op zaterdag 9 juli kunnen we na 2 jaar weer genieten van de Oersheimer optocht. De optocht start om 14:00 vanaf de Rode Leeuw. Het thema dit jaar is: Terug van weggeweest! 

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een flink aantal juryleden. Er worden altijd verschillende categorieën gejureerd, zoals die van de praalwagens, verkleed volwassenen, kinderen met een loopkarretje en de verklede kinderen. Wie zou ons willen helpen? Mail dan naar Monika via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de optocht is het weer een groot feest in leutbunker de Rode Leeuw met DJ Jacco Silver! Ook zal deze middag de prijsuitreiking van de verklede kinderen en de praalwagens en loopgroepen zijn. In de avond gaat het feest nog even door met John van Schagen!

Zondagmiddag 10 juli is iedereen welkom vanaf 14:00 in de leutbunker. Deze middag is er een loterij en zijn er verschillende prijzen te winnen! Het thema zal deze dag Tirol zijn. Ook zal de formule1 op groot scherm vertoond worden zodat niemand daar iets van kan missen. Aan het einde van deze dag sluiten we het carnavalsseizoen af.

Ledenkaarten

Wij zullen voor het zomercarnaval niet langs de deuren gaan voor de verkoop van onze ledenkaarten.

Wij hopen dat u ons wilt steunen zodat wij een geslaagd zomercarnaval kunnen organiseren.

Scan de QR-code en doneer €5,-

Of maak een bedrag over naar rekeningnummer

NL28 RABO 0364 0541 31, tnv. Carn.Ver. De Oersheimers

Opgeven

Geef je op voor de optocht door middel van een beschrijving van de praalwagen of loopgroepen etc. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het was een kort maar krachtig carnavalsweekend! Prins Porky is samen met jeugdprins Chotte vrijdagmiddag begonnen met het uitdelen van de borrelpakketten aan verschillende oud prinsen. Vrijdagavond heeft de raad van elf en het bestuur alle resterende borrelpakketten rondgebracht! Dit jaar bestond het borrelpakket uit diverse lokale speciaalbiertjes, wijn, Oersheimer berenchips en lekkers voor op de borrelplank! Als activiteit hadden we alternatieve spelregels bedacht voor het spel Keezen en een Oersheimer kaartspel bijgevoegd! Het hele pakket zat verpakt in een echte Oersheimer tas!

Prins Porky heeft zaterdagmiddag na de lunch van de bewoners van de Rustenburcht alle bewoners verrast met een bosje tulpen! Ook voor alle medewerkers hadden we een bosje klaar staan. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer normaal carnaval vieren met alle bewoners!

Zaterdag heeft de JRB een speurtocht uitgezet voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 en dit was een groot succes! Je kon verschillende spelletjes doen zoals, spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, oud-Hollands stelten lopen en sjoelen! Bij elk spel kon je een sticker verdienen. Alleen er was ook een vos in het spel die stickers kon afpakken zodat je het spel weer opnieuw moest doen.. Gelukkig mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 dan het codewoord zeggen om geen sticker kwijt te raken, namelijk: Alaaf, carnaval is gaaf!!Aansluitend was er nog de prijsuitreiking van de speurtocht en best verklede en was het groot feest voor alle kinderen in Leutbunker de Rode Leeuw!

Vanaf 19:00 uur ging het feest nog verder in de Leutbunker en was het weer een erg geslaagde carnavals avond!

Zondag heeft de hofhouding verschillende zieke Oersheimers en Oersheimers die wel een opkikkertje konden gebruiken bezocht. Dit is altijd erg dankbaar werk en wordt zeer gewaardeerd.

En toen zat het carnavalsweekend er alweer op…

MAARRRR we zijn nog niet klaar voor dit jaar! We gaan nog voor een Zomercarnaval op zaterdag 9 en zondag 10 juli! Zaterdag 9 juli zullen we weer een optocht organiseren. Verdere informatie over het weekend volgt snel! Dus zet deze datum alvast in jullie agenda.

We willen iedereen bedanken voor het steunen van de vereniging door middel van een donatie en alle borrelpakketten die dit jaar weer besteld zijn!

 

We komen dit jaar nog een keer terug in de zomer zodat we dan toch nog echt carnaval kunnen vieren met iedereen!

Zaterdag 9 juli willen wij weer een optocht organiseren met aansluitend een groot feest in de Rode Leeuw! Over de invulling van zondag 10 juli zijn wij nog aan het nadenken. Waarschijnlijk zal het een middag/avond worden zoals de gewoonlijke slotmiddag van de maandag maar daar zullen we snel duidelijkheid over geven.

Terug van weggeweest! Dachten wij te zijn dit seizoen en daarom hadden wij daar gelijk het thema van dit jaar van gemaakt. Maar helaas, toch niet helemaal…

Ook dit jaar kunnen we helaas geen carnaval vieren tijdens het carnavalsweekend zoals we gewend zijn. Een dag na de geslaagde Prinsverkiezing ging langzaamaan alles weer op slot en nu (lijkt) het weer een beetje de goede kant op te gaan maar toch komt het carnavalsweekend te vroeg. We zijn nog aan het kijken of we in de zomerperiode iets kunnen gaan organiseren. Zodra we hier meer over weten zullen we dit laten weten.

Maar ook voor dit seizoen hebben wij weer een plan B klaar staan!

Oersheimer borrelpakket

Wij komen weer terug met ons vorig jaar succesvolle borrelpakket! Het pakket zal bestaan uit (lokale) alcoholische versnaperingen en iets lekker voor bij de borrel. Niet 1 op 1 gekopieerd van vorig jaar maar weer een totaal ander verrassend pakket. Ook zal er weer een Oersheimer verrassing in het pakket zitten waarmee je een gezellige carnavals avond kunt hebben!

Het Oersheimer borrelpakket kost €22,- dit pakket is voor 2 personen.

Bestel het borrelpakket vóór 19 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dan krijgt u van ons een bevestiging en een betaalverzoek. En dan komen wij het vrijdagavond 25 februari bij u bezorgen (Ursem).

Speurtocht

Voor de jeugd hebben we een leuke speurtocht uitgezet waar leuke prijzen mee te winnen vallen! Meer informatie over de speurtocht zullen wij delen op onze facebookpagina.

Ziekenbezoek

Ook dit jaar vinden wij dat de zieke inwoners van Oersheim of mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken niet vergeten mogen worden en ook bij hun willen we een presentje afgeven. Dit geheel coronaproef uiteraard!

Weet u iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen zorgen voor een presentje namens de vereniging! Dit brengen wij zondag 27 februari langs.

Ledenkaarten

Dit jaar zullen wij niet langs de deuren gaan voor de verkoop van onze ledenkaarten. Maar wij hopen dat u ons toch wilt blijven steunen zodat wij zodra het weer kan weer een groot feest van kunnen maken.

 

Scan de QR-code en doneer 5,-

Of maak een bedrag over naar rekeningnummer: NL28 RABO 0364 0541 31, tnv. Carn.Ver. De Oersheimers

Alaaf! Wouter, Robin, Monika, Michelle en Daphne