Oersheimers! Alaaf! Carnaval is… gaaf! Het galmt nog zachtjes na in ons mooie dorp. Vier dagen lang stond alles in het teken van carnaval. Overal hing de vlag uit, iedereen was druk bezig met de voorbereiding van zijn of haar mooiste outfit en wat hebben we genoten met zijn allen! 

Prins Spuit 11, president Blackie, de hofdames en de raad van 11 mogen nu weer door het leven onder hun eigen naam. Maar wat hebben zij eigenlijk allemaal gedaan tijdens dit fantastische weekend?

Vrijdag stond in het teken van de jeugd en de ouderen. We kunnen natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met de introductie van het mooiste feest van het jaar. Daarom was het eerste bezoek van onze hofhouding bij de peuterspeelzaal. De kinderen waren op hun allermooist verkleed en er werd flink gedanst.

Na deze mooie start, gingen we met de voltallige raad en het bestuur naar de Bavoschool, waar groep 1 tot en met groep 8 vol enthousiasme ons de leukste, vrolijkste en knapste acts lieten zien! Knap gedaan allemaal! Als afsluiter mocht de polonaise natuurlijk niet ontbreken, wat een feest!

Aangezien de stemming er nu al lekker in zat, hebben we onze reis direct doorgezet naar de Rustenburcht. Burgemeester Bonsen heeft hier officieel de Sleutel der Zotheid overhandigd, waarna Prins Spuit 11 officieel het hele weekend verantwoordelijk is voor wat er zich afspeelt in Oersheim.

In de Rustenburcht werd heerlijk genoten van een gebakje en een kop koffie/ thee. Daarna werd de polonaise groots ingezet onder muzikale begeleiding van Leo Kneppers en tot slot heeft de prins nog een aantal bewoners flink in het zonnetje gezet. Het is elk jaar weer een groot succes.

De jeugdavond had dit jaar als thema Gemaskerd bal. Tijdens de jeugdavond was er voor de ouders een muziekbingo met heel veel gezelligheid in het voorcafé. Zo kon de jeugd hun eigen feestje vieren. De sfeer zat er goed in!

Zaterdag optocht dag! Het was geweldig, zo ontzettend veel mooie, vrolijke en gekke creaties! We hebben onder anderen Super Mario, 101 Dalmatiërs, ‘t Schaep met de 5 pooten, de Smurfen en zelfs Barbie gezien. De publieksprijs werd gewonnen door carnavalsgroep De Kietelaars - Super Mario! En de prijs voor de beste praalwagen werd gewonnen door Carnavalsgroep de Fokkers - Wij Smurfen erop los!

Na afloop werd er flink gefeest in de Leutbunker, wat nog doorging tot in de late uurtjes. 

Zondag is de hofhouding op ziekenbezoek geweest bij dorpsgenoten die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Gewapend met leuke pakketjes hebben zij geprobeerd een glimlach op de gezichten te toveren. 

De Jeugdraad Begeleiding had weer een hele leuke speurtocht bedacht. De kinderen van groep 1 t/m 7 moesten de filmmaker bevrijden van zijn ketens, zodat er een film kon worden gezien in De Leutbunker. Onderweg moesten ze raadsleden zoeken en letters verzamelen voor de code van het slot. Gelukkig is de filmmaker bevrijd en konden de kinderen na afloop genieten van een leuke film. 

Aansluitend nam de jeugdraad afscheid van het weekend en werd er gezorgd voor leuke muziek van zanger Arjen Ostrom. Super gezellig met veel jeugd (wellicht nieuwe, toekomstige leden voor de raad van elf?!) 

Dit jaar was er een andere invulling van de zondag. Zonder playbackshow dit keer en geen prijsuitreiking. Het bestuur evalueert of dit een blijver is, of dat er toch iets gaat veranderen!

Maandag hebben de carnavalsgroepen zich weer flink uitgedost. Er werd onder andere een Oscar uitgereikt aan Herrie op de Dijk en koningin Wilhelmina heeft in het thema van Soldaat van Oranje de vrede verklaard.

Deze middag is altijd een fantastische afsluiter met de Red Lions met veel gedans en gezelligheid. 

Oersheimers bedankt! Het was weer een groot succes!

Wil je actief je steentje bijdragen? Wij zoeken nog nieuwe raads- en bestuursleden! Stuur ons een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan nemen we snel contact met je op. 

Op dinsdag 5 maart om 20.00 zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in café Halfweg.