Nu Oersheim weer gewoon Ursem is en prins Porky weer door het leven gaat als Patrick Niesten staat Ursem nog licht op zijn grondvesten te schudden. Vier dagen stond het dorp in het teken van gezelligheid, samenhorigheid en verbondenheid. Oersheimers, hartelijk dank voor jullie bijdrage aan dit enorm gezellige feest! 

Vrijdag 17 februari 

De kinderen aanwezig in de Batter werden vereerd door een bezoek van de Prins met zijn hofhouding en de raad van 11. Zelfs de peuters mochten de Prins ontmoeten. Alle kinderen van jong tot oud van beiden scholen waren verkleed in de mooiste creaties. Er was hele gave talentenshow en er werd een grote feestelijke polonaise gelopen, kortom een enorm succes! 

‘s-Middags werden we verwelkomd in de Rustenburcht. Hier werd door wethouder van Kampen de Sleutel der Zotheid overhandigt aan Prins Porky. Hij kreeg hiermee de verantwoordelijkheid over Oersheim tijdens het carnavalsweekend. Deze middag start altijd met een heerlijk kopje koffie en een gebakje en daarna werd onder begeleiding van Leo Kneppers met zijn accordeon een aantal polonaises ingezet. Uiteraard werd de Oersheimer Potpourri ook uit volle borst meezongen. Als kers op de taart werden nog een aantal bewoners in het zonnetje gezet met een mooie onderscheiding. 

 ‘s-Avonds werd het eerste feest van het weekend in De Leutbunker afgetrapt door de jeugdraad. Het was een groot succes en erg gezellig!

Zaterdag 18 februari 

Vanaf 14:00 startte de grote optocht door de straten van Oersheim. Wat heeft iedereen zijn best gedaan en wat hebben we leuke creaties voorbij zien komen! Verschillende carnavalsgroepen hebben zich laten inspireren door de activiteiten van de prins afgelopen jaar. Met name het thema Chantals pyjama party heeft velen op creatieve ideeën gebracht. 

De publieksprijs werd gewonnen door De Kietelaars. Zij gingen voor goud en wat was het een gezellig feestje op de wagen! De optocht eindigde bij de Leutbunker waar het nog heel lang heel gezellig was! 

Zondag 19 februari

Na het succes van vorig jaar, was er ook dit jaar weer een spelletjes speurtocht georganiseerd voor de kinderen van Ursem. Op verschillende plekken in het dorp waren spelletjes te vinden waar de kinderen met veel plezier aan meededen. Bijna 100 kinderen waren op de been die middag! Aansluitend hebben de dansmariekes een leuke act opgevoerd en werd de jeugdraad bedankt voor hun diensten dit weekend en mochten zij weer als gewone burgers door het leven. 

Zondagavond ging geheel in het thema van Oersheims Got Talent de grote playbackshow van start. Onder andere hebben Henny Huisman,  Bonny M, Ferry de roze Flamingo en ABBA de revue gepasseerd. Maar de terechte winnaars waren de Hagenbazen! Zij ademen carnavaleskheid en het was een feestje om naar het optreden te kijken! 

Maandag 20 februari

De laatste dag van dit al fantastisch geslaagde carnavalsweekend. Volgens traditie een afsluitende feestmiddag met loterij. Verschillende carnavalsgroepen hebben hun best gedaan om te verschijnen in de leukste outfits! Zo kregen we een waar dansoptreden van orkestgroep Strauss en heeft Elvis ons lekker laten swingen! Helaas komt aan alle gezelligheid een eind en is ook onze eigen raad en hofhouding uit pak gegaan en werd dit geslaagde weekend afgesloten.

Aansluiten bij ons?

We hebben flink gezocht naar nieuwe raads- en bestuursleden. En we zijn enorm blij dat we een aantal nieuwe aanmeldingen hebben voor de raad en het bestuur. Maar wil je iets voor ons betekenen. Zet alvast in jullie agenda: Terugblik met de leden (ALV) en iedereen is welkom op maandag 8 mei in café Halfweg.

Oersheimers - Alaaf!

Carnaval is gaaf!