Lieve Oersheimers,

Het is alweer even geleden, maar wat was het weer een feest in de Leutbunker tijdens de prinsverkiezing 12 november!

Dit jaar zijn er maar liefst 20(!) jeugd raadsleden. Wij zijn erg trots op deze enthousiaste groep, de jeugd is immers de toekomst. Tijdens een leuke talentenjacht, vol verrassende acts werd door middel van een gouden knop met veel toeters en bellen de hofhouding van de jeugdraad bekend gemaakt. Er waren goocheltrucs, dansacts en er werd zelfs muziek gemaakt door middel van glazen met water! Dit is zo een bijzonder talent dat deze dame dit jaar de titel jeugdprinses mag dragen. Dit jaar bestaat de hofhouding uit prinses Mega Mindy, hofheren Chotte en Petje-op, presidente Lammetje en onze dansmariekes. Na deze spetterende ontknoping kan het feest beginnen en wordt er een grote polonaise ingezet.

Voor de onthulling van de grote raad zijn onze eigen Johnny Bes en Rick de Mol overgevlogen om de finale van Oersheim’s got talent te presenteren. Degene die deze avond het hoogst scoort op originaliteit, carnevaleskheid en hilariteit zal de nieuwe prins carnaval van Oersheim worden. Echter bij de laatste act zet de eigenaar van de leutbunker de muziek uit met de mededeling dat het zo niet langer kan. De kosten stijgen de pan uit, gas en elektra zijn niet meer te betalen. We moesten verder zonder muziek… 

Gelukkig was er een specifiek talent in ons midden is, dat heel goed, onder begeleiding van een accordeon, de sfeer weer terug wist te brengen. Dit talent heeft de avond gered en mag dan ook dit seizoen de titel Prins van Oersheim dragen. De hofhouding van de grote raad bestaat uit Prins Porky, President Blacie en de hofdames Britt en Marit. 

Het thema van dit carnavalsseizoen is: Oersheim’s got talent. Uiteraard nodigen we jullie van harte uit voor het carnavalsweekend dat dit seizoen het derde weekend van februari zal plaatsvinden.   

Alaaf!