Carnaval is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Dit kun je op verschillende manieren uiten zoals in daad en woord, de kleding die je draagt en de attributen doe je gebruikt.  Ook in Oersheim wordt er uitbundig carnaval gevierd. Dit verslag gaat over de play-back wedstrijd op zondagavond. Zes groepen/solisten hadden zich ingeschreven. Het thema voor dit jaar was “American Dream”.  Hoe divers dit thema kan worden ingevuld bleek wel uit de optredens. Amerika heeft een rijke historie dus keus genoeg.

  1. Cadeautje voor de Prins; Marieke Bakker en vriendinnen; langste nr. 1 notering in Amerika

Dit optreden kende een verrassende opening. Uit een grote cadeau doos stapte de echtgenote van de Prins in een uitdagende outfit.  De wijze van begroeting laat zich raden. Na dit voorgerecht barstte de show los. Alle dames waren gekleed in een zeer aanstekelijk kerstdress . Je waarde je zo weer in die gezellige kerstsfeer of , zoals de Amerikanen het aanduiden,  Santa Claus. Met een keur aan attributen werd het lied Santa Claus is coming in town van Mariah Cary geplaybackt . Het swingde de pan uit. Goede play-back en mooi uitgevoerde danspassen.  Een zeer verzorgd  optreden met een hoge amusementswaarde. 

Ranking: 2e plaats

  1. Oude Beren; Chantall, Kelly, Maarten, Sjoerd en Annelies; The American Dream

Ook deze groep zette een puik optreden neer.  Het playbacken was wat minder. Met name bij het lied Mexico (Zangeres zonder Naam) was dit zichtbaar. De verschillende onderdelen liepen niet echt soepel in elkaar over. Vooral in het eerste deel. Toch kan gesproken worden van een geslaagd optreden waarbij kleding en attributen prima in het thema pasten.

Ranking: 4e plaats

  1. Johnny Cash; Patrick Niesten; The Folsom Prison Blues

Johnny Cash gold als een van de invloedrijkste country zangers. Zijn optredens in gevangenissen The Folsom State Prison en Saint Quentin  zijn legendarisch. Hij trad altijd op in een zwart pak. Zijn teksten waren veelal  melancholisch. Wanneer je dit optreden alleen moet beoordelen op playbacken scoort dit hoog.  Het optreden zou aan entertainment  hebben gewonnen wanneer bv. een gevangenisomgeving zou zijn gecreëerd. The Folsom Prison Blues is tenslotte in de Folson State Prison geschreven/opgenomen (1955).  Nu kwam het optreden wat vlak over.

Ranking: 6e plaats

  1. Hagebazen; Wouter, Jesica, Rick, Oscar en Lucas; The American Dead Legends

Je roept een aantal topartiesten uit het hiernamaals op en zie daar: Withney Houston, Michael Jackson,  Johnny Cash,  Elvis Presley en Joe Cocker in vol ornaat. Allemaal wat bleekjes op het vel  met wat beschadigingen (uitstekend geschminkt) .  maar toch nog duidelijk herkenbaar. Dit geldt ook voor de kleding.  De nummers waren zo gekozen dat het publiek volop kon meezingen.

Het playbacken was goed verzorgd hoewel  de focus van Michael Jackson meer op het dansen lag , inclusief de moonwalk . Het playbacken raakte daardoor wat in het gedrang. Dit gold in zekere zin ook voor Joe Cocker die zich geheel had verscholen in een geraamtepak.

Deze kleine oneffenheden werden echter ruimschoots gecompenseerd door het totaalbeeld.

Ranking: 1e plaats

  1. The American Dream; Coen, Rick, Jacco, Perry en Patrick; Medley

Hoe ruig wil je het hebben?  De heren hadden er duidelijk zin in. Er werd prima geplaybackt terwijl ook de kleding/pruiken pasten binnen het geheel. De heavy metal muziek werd afgewisseld met een optreden van Frank Sinatra (Patrick). Hij plaatste een charme offensief door rozen in de zaal uit te delen. Leuk bedacht. Ook Elvis kwam nog even langs. De hardrockers waren zo enthousiast dat de schoen van een van hen richting de jury werd gelanceerd.  Al met al een vermakelijk optreden.

Ranking: 3e plaats

  1. Dolly Parton en Kenny Rodgers ; De Stamgasten: Annemiek Kramer en Peter Bakker; Island in the stream

Een aanstekelijk lied  beladen met de nodige romantiek.  De sfeer die dit lied ademt had iets intenser mogen worden uitgedrukt. Wellicht kwam dit door het baardstel van Kenny. Klaarblijkelijk zat dat wat ongemakkelijk en werd Kenny daardoor in zijn houding en het playbacken belemmerd.

De playback van Dolly was uitstekend.  De kleding  paste ook bij dit optreden.  Door het ontbreken van attributen/decors kwam het optreden wat steriel/stijfjes over. Toch veel waardering van de jury.

Ranking: 5e plaats

 

De Jury: Monique, Stephanie en John